Heb jij een tuin op het zuiden? 4 tips!

Heb jij een tuin op het zuiden? 4 tips!

  • 27 april 2017
  • Tuin

Waar veel mensen niet bij stilstaan bij het beplanten van hun tuin, is naar welke richting de tuin wijst. Zo dienen mensen met tuinen ‘op het Noorden’ (de tuin is gelegen aan de noordelijke kant van het huis), andere beslissingen te maken dan mensen die een tuin ‘op het Zuiden’ hebben. Deze laatste groep heeft immers te maken met een zon die op de heetste uren van de dag volop de tuin beschijnt. De bloemen en planten in deze tuin moeten dus vooral in de zomer vaak hoge temperaturen verdragen. Niet iedere plant kan dat aan.

Hier enkele nuttige tips in het geval jij een tuin op het zuiden hebt, maar toch graag een mooie tuin vol bloemen en planten wilt hebben.

1. Kies voor planten met diepe lange wortels. Deze wortels kunnen diep in de aarde op zoek naar water in de grond, zelfs op de heetste momenten van de dag.

2. Koop planten met zilver- of grijskleurige bladeren. Dit kleurenpalet zorgt voor een weerkaatsing van het zonlicht wat het mogelijk maakt voor de plant om het vocht langer vast te houden.

3. Vetplantjes en cactussen doen het ook altijd goed. Zij zijn in staat om water op te slaan in hun bladeren en wortels en hebben zodoende altijd een voorraad water bij zich waar ze uit kunnen putten in geval van nood (hittegolven e.d.).

4. Mediterrane kruiden zijn gek op de zon. Er is een heel scala aan verschillende kruiden beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om aan je eten toe te voegen!