Goedkoop je slaapkamer restylen: 7 tips -deel 1-

Goedkoop je slaapkamer restylen: 7 tips -deel 1-

  • 5 november 2017
  • Huis

Een nieuwe slaapkamer of helemaal opnieuw inrichten, is niet goedkoop. Gelukkig zijn er voldoende manier om je slaapkamer te restylen met een klein budget. Hier volgen 7 tips die je vandaag nog kunt toepassen. Binnenkort volgen nog eens 8 extra tips.

1. Speel met licht
Nachtlampjes in plaats van een grote lamp op je plafond, geven net dat beetje extra rusten sfeer. Zorg dat de lampjes dichtbij het bed staan om te lezen, maar zet er niet te sterke lampen in.

2. Leg een vloerkleed neer
Een groot vloerkleed doet je slaapkamer groter ogen, zelfs als deze op bestaand tapijt ligt. Zorg dat het zo groot is, dat een deel van het vloerkleed onder het bed ligt en het liefst onder nog een meubelstuk.

3. Zet planten en/of bloemen neer
Planten en bloemen brengen leven in je slaapkamer. Planten kunnen ook de lucht zuiveren. Bloemen zijn aan te raden in een neutrale slaapkamer voor net dat extra kleurige accent. Vergeet ze niet elke week te verversen.

Slaapkamer plant

4. Hang een kroonluchter op
Voor een beetje extra glamour kan je een kroonluchter ophangen. Doe dit niet in een drukke slaapkamer.

5. Vervang handgrepen, handvaten, knoppen en haken
Vervang oude handgrepen, handvaten, knoppen en haken. Het brengt vernieuwing en/of extra stijl aan saaiere meubelstukken. Kies voor nieuwe of juist vintage handgrepen en knoppen.

6. Plaats iets vintage
Mits je slaapkamer al niet een vintage of brocant thema heeft, voegt het plaatsen van een vintage meubelstuk, zoals een stoel of nachtkastje, net dat beetje extra toe.

7. Koop een bankje
Een bankje plaatsen aan het voeteinde van je bed verandert je slaapkamer meteen. En je kunt het gebruiken om dingen op te leggen (niet te rommelig maken). Je hebt er wel wat plek voor nodig.