8 tips voor het creëren van een mooie tuin

8 tips voor het creëren van een mooie tuin

  • 25 april 2017
  • Tuin

Benieuwd hoe je een mooie tuin kunt creëren? Volg dan onderstaand stappenplan!

1.    Onderzoek je tuin: Bekijk welke overhangende takken weg zouden moeten, en welke planten en bloemen reeds uitgebloeid of dood  zijn. Beoordeel alles dat fysiek aanwezig is in de tuin op basis van veiligheid, duurzaamheid en schoonheid. Verwijder alles dat er niet hoort, ook de dode blaadjes tussen alle plantjes.

 2.    Koop tuingereedschap, bloemen en planten: Zorg dat je heel het arsenaal gereed hebt staan dat jij nodig hebt om van je tuin weer iets heel moois te maken.

 3.    Maai het gras: Maai eerst het gras voordat je begint met planten, dit om te voorkomen dat je nieuwe aanwinsten al direct onverhoopt beschadigd raken.

 4.    Check de PH-waarde van je aarde: Dit kan gemakkelijk gedaan worden met een testkit die te verkrijgen is bij diverse tuincentra. In het geval dat blijkt dat de PH-waarde te hoog of te laag is, kun je dit wijzigen door de aarde te mengen met bepaalde grondstoffen. Laat je hierover adviseren door een specialist.

 5.    Prepareer de beplantingssecties: Haal onkruid weg, woel de aarde om en strooi compost op de aarde, precies daar waar jij je bloemen en planten wilt plaatsen.

 6.    Plant: Plant de bloemen en planten op de geprepareerde aardestukken in je tuin.

 7.    Extra Plantenvoeding: Indien je hiervoor kiest, kun je als extra voeding nog extra plantenvoeding (meststof) op de aarde rondom de beplantte bloemen en planten strooien.

 8.    Verwelkom vogels en vlinders: Plant bloemen waar vlinders gek op zijn (te verkrijgen bij tuincentra) en plaats vogelvoeder- en drinkbakjes. Zorg dat je het laatste regelmatig even goed schoonmaakt met wat bleekwater (spoel hierna goed af), om een constante toeloop van vogeltjes in je tuin te garanderen.